Viktig information

Välkommen till 3D1

Hej och välkommen till 3D1!
Jadwiga Gunnarsson och Pernilla Blom kommer att vara dina lärare under hösten 2017. För att anmäla frånvaro ska du ringa/sms:a Jadwiga på telefonnummer 070-0894445 eller Pernilla på telefonnummer 070-5538565. Det går också bra att skicka mejl till jadwiga.gunnarsson@edu.sandviken.se eller pernilla.blom@edu.sandviken.se. Anmäler du inte frånvaro eller har en ogiltig anledning att vara borta så kan detta påverka din försörjning. Får du tid hos tandläkaren/sjukhuset etc. så ska du ändra tiden till ett tillfälle då du inte har lektion.

Du har ett schema där tiderna är väldigt viktiga. Börjar vi 8.00 så förväntar vi oss att du är där senast 8.00. Kom inte försent! Sluttiderna är lika viktiga. Om du kommer sent kan det påverka ditt försörjningsstöd och studieresultat.

Om du inte är aktiv i dina studier eller har mycket ogiltig frånvaro kan du vara tvungen att lämna din plats på Sfi. Det är kö till Sfi och många personer väntar på att få studera. Det är viktigt att du tar tillvara på din tid här.

Du studerar 15 timmar varje vecka i skolan, övrig tid (25 timmar) är det meningen att du ska vara aktiv på annat sätt, t.ex. praktik, annan kurs eller självstudier. Du kommer att få läxa varje vecka som vi förväntar oss att du studerar. Det är viktigt att du gör läxan för att dina studier ska gå så fort som möjligt. Det är också viktigt att du repeterar det som vi arbetat med i skolan hemma.

Varje månad finns ett nationellt prov där man kan visa att man uppnår kursens kunskapskrav. Det är lärarna som bestämmer när du har klarat kursens alla kunskapskrav och när det är din tur att skriva prov. Fråga gärna och prata med oss om vad vi tycker att du ska träna mer på. Du har möjlighet till mentorstid på tisdagar.

I klass 3D1 arbetar vi med Sweol för att utveckla svenska språket. Det är ett digitalt läromedel som vi jobbar med på dator eller lärplatta och du kan också studera Sweol hemma. Varje vecka har du möjlighet att skriva Sweols kapiteltest i skolan.

Vi har en blogg www.sfi3d1.wordpress.com. Där finns viktig information om läxor, vad vi studerar på lektionerna och vad som händer på skolan. Titta och skriv ofta i bloggen! I Studiestugan kan du arbeta extra med språket. Gå dit ofta!

Välkommen och lycka till med dina studier i svenska!

Hälsningar Jadwiga och Pernilla

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: