Självstudier fredag 28 oktober

Fredag 28/10 är skolan stängd och ni ska studera hemma. Ni ska titta på filmen Masjävlar som handlar om 30-åriga Mia. Hon har bott i Stockholm men åker nu hem till Dalarna när hennes pappa ska fylla 70 år. Titta på filmen och svara sedan på frågorna i en kommentar i det här blogginlägget.

Frågor till filmen

 1. Beskriv en person i filmen!
 2. Hur är det för Mia att vara tillbaka i sin hemstad?
 3. Vad tycker du om filmen? Varför?

Annonser

4 responses

 1. Mia, 30 år och singel i Stockholm, reser upp till föräldrarna i Dalarna när hennes far ska fylla 70 år. De har en överraskning till henne: de vill ge henne en ganska så värdefull hustomt nere vid sjön, underförstått att hon ska flytta ”hem” igen. Hennes storasystrar Eivor och Gunilla får ingenting. Det väcker en diskussion om vem som stannat, vem som tar hand om föräldrarna, vem som bara stack och vem som uppoffrat sig.
  Alla karaktärer lever sina egna liv. De lyckas egentligen inte kommunicera med varandra (bortsett från Ninas bögkompis)…Den var hyfsat bra,efftersom den var ganska rolig.

 2. Jag ska berätta om Gunilla.
  Gunilla är en snäll och munter kvinna ,hon tycker om att hjälpa varandra så mycket cpeciellet Mia och hennes storasystrar.
  Hon ser ut som festlig och glad men in själv. hon var jätteledsen.

 3. 1, Kalle är 70 årig pensioner. han har bott med sin fru i dallarna. kalle har en familj. Han är tystnad, gentleman och glad alla dagar. En dag när han fylla 70 år sin dotter som heter Mia och alla familjemedlem kom tili hans födelsedagens fira. Men Kalle gjord orättrivs, det är han gav hustomt bara för mia. Han ser ut som snäll, glad och god far.

  2, Mia var ledsen, arg och inte nojda på sin besök. hon blev gravid när hon vara tillbaka i hemstad.

  3, Jag tycker om filmen att svensk kultur när familjen att födelsedagens fira. Och kalle och sin fru har goda egenskaper som familj och har god relation mellan dem. Jag tycker att Mia bliv gravid efter många år hon har jobbit.

 4. Hej!
  1-Mia är yngsta systern bland sina systrar,som för länge sedan flytt sin hemby till Stockholm, hon var kär i en person och är gravid
  Sen återvänder till Dlarna för att fira sin fars 70-årsdag.
  2-Det var svårt för henne att vara tillbaka i sin hemstad.
  3-Jag tycker jättemycket om den här filmen med alla sina detaljer eftersom filmen har djupa känslor som blandade mellan sorglig, rolig och spännande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: