Träna skriva

Här kommer tankekartan som vi gjorde tillsammans idag.

image

Använd tankekartan och skriv en text om Sandviken.

 • Skriv en bra rubrik
 • Skriv i presens
 • Skriv texten i en kommentar på bloggen
 • Kommentera varandras texter

Här finns PP om hur vi lärare bedömer en text.
Bedömning av text D-nivå

På måndag ska ni skriva en text som test utan lexikon.
Det ska vara en beskrivande text i presens.

Lycka till och trevlig helg!

Annonser

6 responses

 1. Mitt Sandviken
  Jag har bott i Sandviken ungefär två år sedan. Det är ganska liten stad. Det ligger i norra Sverige. Det bor cirka 35000 människor i Sandviken.Det finns också ett stort bibliotek,trafikskolor,grundskolor,gymnasier och sfi. Sfi är en utbildning i Svenska.
  Om företag:det finns företag kallas Sandvik och AGA.
  Om affären:det finns ICA Maxi,Willys, Lidl,Coop,KappAhl,Lindex och Dressman.
  Vädret är kallt här på vintern. Solen skiner inte på våren har naturen och vädret är fint.
  Jag tycker om Sandviken för att det finns snälla människor här.
  Tusen tack till Sandviken eftersom de öppnade dörrarna för oss också tusen tack för människor som bor i Sandviken”Svenska folket”eftersom de öppnad sina hjärtan för oss.

 2. Mitt Sandviken
  Sandviken är en liten stad som grundades i 1862 .Jag har bott i Sverige for ett år sedan. I Sandviken finns flera byggnader ritade av Ralph Erskine.
  I Sandvikens folket huset finns bland annat bibliotek,konsthall och teater.Smedsgården är ett bruksmuseum som visar hur man levde förr.
  I Sandviken finns bland annat sportklubbarna SandvikenAIK (saik) som spelar allsvenskt fotboll och tagit flera SM- guld i bandy , Sandviken IF ( SIF) och ishockey klubben sandviken (SIK) .Idrottsplatsen Jernvallen är den storsta i Sandviken och här träna bland annat fotboll ,bandy, innebandy och ishockey . Det finns också Göranson Arena och parkbadet.
  Det finns många affärer i Sandviken . Man kan få allting mycket lätt . Allt är tillgängligt i butiker . Det finns många butiker av klädder t.ex Lindex, Kappahl och Dress man och butiker av blommor t.ex interflora .
  I Sandviken finns många utbildningar t.ex grundläggande kurser, Särvux, yrkesutbildningar, yrkeshögskola och SFI . Utbildning är kostnads fritt.
  Om man vill gå inom Sandviken eller utanför från Sandviken kan man ta X -Traffic bus eller tåg .
  Sandvik AB är på många sätt ett unikt företag. Idag tillverkas ca 850 stålsorter i Sandviken och man leverar produkter över hela världen .
  Om man vill njuta , kan man gå till Roxy star, Bingahall, och kioskar.
  Det är mycket fantastikt stad . Folk av Sandviken är mycket snäll . Jag tycker om Sandviken .

 3. ”En liten stad som heter Sandviken”

  Sandviken är den stad som jag bor i Sverige i ett år. det ligger i norra Sverige i Gästrik land. För mig även det är liten stad men finns många vackra saker att göra och vackra i ställen att gå till. Här finns Parkbadet, Göransson arena, Jernvallen och BJ arena som folk kan gå till och göra några sportaktiviteter. Om min familj vill köpa någonting till exempel kläder och mat här finns Affärer som heter Gallerian och ICA maxi att vi kan gå till för att handla. Det är roligt och lätt att leva Sandviken eftersom det är en liten stad här finns allt som människor behöver för deras liv. som migrerande går jag också i skolan på SFI och många elever kommer från andra länder. På sommaren tror jag är bästa tiden på året eftersom alla människor tycker om att gå ut t. ex att äta mat på restaurangen, att lyssna på musik, att dricka kaffe och umgås med familjer och med kompisar. Min man jobba i Stora företag som heter Sandvik i Sandviken och det här många andra företag i utomland. Jag älskar Sandviken därför att det är tillgängligt till allt och säker plats för alla särskilt för alla barn. Vackra människor med gyllene Hjärter! Hurra Sandviken! hurra Sverige!

 4. ` Staden heter Sandviken:
  Sandviken är en stad ligger i norra Stockholm. Sandviken är centralort i Sandviken kommun. I Sandviken bor ca 37.000 invånare. Sandviken ligger vid stor sjön och med fina bad platser. I Sandviken centrum finns butiker , restauranger , teater , folkethus och biblioteket .Sandviken är jätte fin stad. ( Mvh) I Sandvikens kommun finns tre folkhögskolor.I Högbo, några kilometer norr om Sandviken,Sandvik har försäljning i mer än 130 länder och 95 %
  Sandviken är en härlig sommarstad och det känns rätt att satsa ännu mer just under sommarmånaden juli. Folk ska kunna åka hem efter stranden och sedan ha något att se fram emot även på kvällen Här finns flera välkända kultur- och fritidsanläggningar, t ex Arena, kyrkor (arenor för sportaktiviteter). I natursköna Högbo. Det finns många affärer i Sandviken Gallerian och ICA MAXI WILLES, LIDL att vi kan gå till för att handla. Jag tycker om att leva i Sandviken därför att den är fin och söt.

 5. Gamla och vackra stad Sandviken

  Sandviken ligger i Gästrikland och den grundaes år 1862. Sandviken en av de städer som har bevare många gamla byggnader. I Sandviken finns en Smedsgårdens Bruksmuseum, som byggdes 1876 år. Sandviken är en liten men en fin stad.
  Jag bor i Sandviken ungefar 3 år.
  I centrum finns Folkets hus. Där finns bland annat biblotek, konsthall, teater och turistbyrå.Nära Folkets huset ligger SFI. Där studerar jag svenska. I Sandviken finns många andra utbildningar de är grundskola, gymnasium, CVL, YH och trafikskola.
  5 kilometer bort ligger högbo Bruk. På sommaren gick jag där med min familj. Där kan du se många fina saker. I Högbo Brok du kan träffa med en smed, som kan visa dig hur man kan göra finna saker med jarn. Därman kan tittahur man kan görakeramik dockor. I Högbo finns kafet, restaurang och många mer.
  I Sandviken finns många sportaktiviteter. I Göranson Arena man kan spela ishockey, skridsko, lyssna på musik, spela ellerbtitta på fotboll.
  I Sandviken finns Parkbadet, där vi går för att bada.
  Jag åker till SFI med X-trafikbussen ibland, men i Sandviken tåg också.
  Här finns många afären, var man kanhandla mat, de är ICKA MAXI, Willys Lidl.och många mer.
  I centrum finns ett galleri, var mankan köpa många fina och vackra saker, finns apotek och kafet också. På sommaren tycker jag om att promenad på central gatanDär finns många kafet och restorang.Sandviken är en mycket vacker och trevlig stad. Sverige är det land där jag tror ville leva allt person. Jag älskar Sverige och jag är mycket glad över att mina barn kommer att växa i detta skyddad land. Jag tycker om Sverige och Sandviken.

 6. Chinchoo Thelappillil | Svara

  Mitt Sandviken

  Sandviken är en liten stad I Sverige och det ligger I Gavlebörgs län. Cirka 22,000 människor bor i Sandviken. Vi har en fint stor bibliotek i Sandviken och det ligger i centrum. Kultur centrum också ar nära bibliotek och det finns många barn som studerar i Kultur Skolan. Många sportaktiviteter klubb också finns i Sandviken i Parkbådet, Göransson Arena, Jernvallen och BJ Arena. De finns en stor sjukhuset i södra Sandviken i Björksatra. För utbuildning, vi har SFI, grundskola, Gymnasium, CVL i Sandviken och till köpa affärer vi har många butiker som ICA, Willys, Lidl, Coop etc. Vi också har en liten köpcentrum i Sandviken och det ligger i centrum. Sandviken är en vakra liten stad och jag tycker om Sandvike.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: